Individuele begeleiding

U kunt het gevoel hebben dat u de controle over uw leven bent kwijtgeraakt. Staat u hier alleen voor? Of krijgt u hierbij hulp van uw sociale kring, maar blijkt die hulp onvoldoende? Dan kunt u terecht bij Thuiszorg M.O.C. voor individuele begeleiding voor ouderen, mensen met een handicap of beperking en mensen met psychische klachten. Onze individuele begeleiding ondersteunt u bij het organiseren en structuren van uw praktische zaken in het dagelijks leven, zodat u weer de regie krijgt over uw dagelijkse activiteiten.

Wij helpen u om de controle over uw leven terug te krijgen. Dat doen we door u te ondersteunen met het regelen van uw dagelijkse zaken, het structuren van uw dagen, adviseren over het nemen van besluiten ter bevordering van uw situatie en geven we u voorlichtingen over zaken als woningaanpassing, omgaan met financiën, het gebruik van medicijnen en voeding. Tevens begeleiden we u, indien nodig, in het voorbereiden van gesprekken met instanties (vb. gemeente, huisarts, curator) en staan we u daarin bij. Het doel van de individuele begeleiding van Thuiszorg M.O.C. is ervoor zorgen dat u weer zoveel mogelijk de regie over uw dagelijkse activiteiten terugkrijgt.

Wanneer komt u voor individuele begeleiding bij Thuiszorg M.O.C. in aanmerking?

Voor individuele begeleiding heeft u een indicatie nodig. De indicatie valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en geeft aan welke zorg u nodig heeft. Wij kunnen beginnen met de zorg als u de indicatie heeft aangevraagd. Een Wmo-indicatie kunt u aanvragen bij het Wmo-loket van uw gemeente. Heeft u echter een Wet langdurige zorg (Wlz) indicatie, dan vragen wij een zorgtoewijzing aan.

Nadat u bij uw gemeente heeft aangegeven dat u individuele begeleiding van Thuiszorg M.O.C. wilt ontvangen, nemen wij contact met u op. Na acceptatie wordt een begeleidingsplan opgesteld. Het begeleidingsplan wordt samen met u en uw mantelzorgers opgesteld waarin uw wensen voorop staan. We kijken samen met u en uw naasten hoe wij u in uw dagelijkse levensbehoeften kunnen voorzien, zodat u zo lang mogelijk veilig en zelfstandig kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. Nadat u akkoord bent gegaan met de inhoud van het begeleidingsplan wordt het document door u of uw vertegenwoordiger ondertekend.

Uw gegevens zijn bij ons veilig

De informatie in het begeleidingsplan is vertrouwelijk. Alleen u en andere bevoegden hebben recht op inzage van de gegevens. Wij zorgen ervoor dat uw gegevens met uiterste zorgvuldigheid worden vastgelegd en bewaard. Dit doen wij op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Meer informatie zie àeen link naar de privacyverklaring?)

Wilt u gebruik maken van onze dienst of meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek via ons telefoonnummer, e-mail of via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier

Mail

info@thuiszorgmoc.com

Telefoon

024 675 67 60

Adres

Zwanenstraat 1a
6545AX, Nijmegen